Co znamená být člověkem? Téma redakce signály.cz na období podzim 2014 - léto 2015.

Odkrývejme Tajemství člověka na signály.cz

3. 10. 2014 11:16
Rubrika: Informace | Štítky: člověk , tajemstvi-cloveka

Být člověkem. Tvář člověka. Boží člověk. Člověčenství naše. Člověk – obraz Boží. Ikona člověka. Tak zněly některé z návrhů na název velkého redakčního tématu, kterým se na signály.cz budeme až do příštího léta zabývat. Ano, jde o člověka. :)


Tak často slyšíme výzvu, abychom „hledali sebe sama“, až se z této fráze pomalu stává klišé. Zkusme se však nad touto větou znovu zamyslet. Pokud se rozhodneme následovat svým životem Ježíše a opravdu se mu odevzdat, pak bychom měli aspoň zhruba vědět, co že mu vlastně odevzdáváme – jaká či jaký já konkrétně jsem, i to, co je podstatou mého lidství.

V rámci tohoto tématu otevřeme důležitou otázku: Co znamená být člověkem? Nebudeme však pouze vysvětlovat pohled církve na člověka. Těšit se můžete také na ryze praktické články (např. o sebepřijetí či svátosti smíření), rozhovory s inspirativními lidmi nebo na tipy na zajímavé knihy a filmy.

(foto: Dani Alvarez, flickr.com, creative commons)

A protože člověk je bytost komplexní a hluboká, zvolila jsem nakonec název Tajemství člověka (který navrhl @ToB). Snad roušku onoho tajemství trochu poodkryjeme.

Obsah na signály.cz však ani zdaleka netvoří jen redakce. Proto se nad Tajemstvím člověka s námi zamýšlejte i vy. Pište články, sdílejte videa či odkazy – to vše se štítkem #clovek nebo #tajemstvi-cloveka.

Zobrazeno 1210×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka