Co znamená být člověkem? Téma redakce signály.cz na období podzim 2014 - léto 2015.

Žádné rozhodnutí není špatné ...

8. 3. 2015 22:08

…když ho uděláte ve spolupráci s Bohem. Náš život je plný rozhodování. Někdo se dokáže tak dlouho rozhodovat nad tím, kterou čokoládu si má koupit, že by jiný mezitím stačil nakoupit třikrát. Někomu to zásadní problém nedělá, ale přiznejme si, že občas se rozhodujeme nad zásadními kroky našeho života a to se pak člověk dokáže pěkně zapotit.

(MARTIN FISCHflickr.com [online]. creative commons)

Vzpomínám si na dobu po maturitě, kdy jsem se rozhodovala, jestli mám odjet někam do zahraničí jako dobrovolník nebo zůstat doma, jít studovat a věnovat se službě ve své farnosti. Obě věci měly své pro a proti. Nevěděla jsem, jak se rozhodnout. Žádná odpověď z nebes nepřicházela. Modlila jsem se za to, aby mi Bůh dal nějaký jasný signál, že mám být tady nebo tam. Představovala jsem si, jak otevřu Bibli a tam bude nějaká jasná zpráva, abych odjela. Nic takového se ale nestalo. Byla jsem čím dál tím nervóznější, protože mě tlačil čas. Věděla jsem, že rozhodnutí budu muset udělat „sama“, aniž by mě něco zasáhlo shůry. V té době mi ale někdo řekl, že mám přeci svobodu a ať se rozhodnu, jak chci, že Bůh moje rozhodnutí jedině podpoří. A tak jsem se rozhodla. Neodjela jsem nikam.

Dnes už je to něco málo přes rok, co jsem tohle rozhodnutí udělala. Vím, že jsem udělala dobře. Naučila jsem se spoustu nových věcí, získala mnoho nových zkušeností. Vím ale taky, že kdybych odjela, špatně by to nebylo. Naopak, myslím, že bych svému životu dala úplně jiný rozměr, naučila se jazyk, postavila se na vlastní nohy atd.

Zpětně vidím, že Bůh moje rozhodnutí podpořil, vzešlo z toho mnoho dobra, ale často jsem prožívala chvíle, kdy jsem si říkala, že snad bylo lepší, kdybych odjela. Dal mi možnost volby. Dal mi možnost utříbit si svoje priority a spoléhat na Něj.

Chci vás všechny tedy moc povzbudit. Nečekejte, že se vám zjeví anděl a poví vám, na jakou školu máte jít, jestli si máte vzít svojí holku nebo svýho kluka. Poslouchejte sami sebe, proberte to s někým, komu věříte a odevzdávejte to Hospodinu. Dělat rozhodnutí znamená přebírat zodpovědnost za svůj život. Nebojte se toho! Bůh nechce, abyste skončili někde nešťastní, zároveň ale nezaručuje, že všechno půjde samo a že všechno bude ideální. Bůh naše rozhodnutí podpoří, stojí za námi a pomůže nám, ať se rozhodneme jakkoliv.

Přeji nám všem, abychom jen nečekali, ale s odvahou a důvěrou udělali první krok! Stojí to za to! ;-)

Verča

převzato z blogu TRINITY PROJECT 

Zobrazeno 1947×

Komentáře

Elfkam

Super článek, jen bych úplně nesouhlasil s tvrzením: žádné rozhodnutí není špatné. Jsou rozhodnutí dobrá, méně dobrá, a úplně špatná. Někdy je třeba uznat, že jsem mohl udělat rozhodnutí lepší. Nicméně s pointou článku souhlasím.

Tereza Demlová

Je zde velmi důležité pokračování nadpisu v prvním řádku textu - "Žádné rozhodnutí není špatné POKUD HO UDĚLÁTE VE SPOLUPRÁCI S BOHEM" :)

JiridloAA

Moc pekne, diky a sdilim!! :)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka